Este necesar ca pe teritoriul Poloniei sa fie prezent un contingent sporit de militari din SUA si Europa, a declarat, intr-un interviu pentru CNN, ministrul polonez al Afacerilor Externe, Radoslaw Sikorski, informeaza marti RIA Novosti citata de Agerpres.

"Vom fi bucurosi sa avem un numar mai mare de militari - atat din Europa, cat si din SUA", a spus Sikorski pentru CNN.

Seful diplomatiei poloneze a subliniat ca nivelul de securitate pe teritoriul tarilor din Alianta Nord-Atlantica trebuie sa fie cat de cat echilibrat.

"La acest moment, pe teritoriul nostru exista baze ale NATO care sunt o mostenire a razboiului rece. Ele se afla acolo unde erau utile in timpul confruntarii cu Uniunea Sovietica, insa nu se tine cont de evenimentele care au avut loc in ultimul sfert de secol", a explicat Sikorski.

Anterior, pe fondul crizei din Ucraina, NATO si-a sporit prezenta la granitele cu Rusia, desfasurand in Polonia 150 de militari din trupele de desant, precizeaza postul american de televiziune.

Potrivit Deutsche Welle, tema extinderii fortelor NATO in Polonia, pe fondul crizei din Ucraina, va fi discutata saptamana aceasta in cadrul reuniunii ministeriale a NATO. Cea care i-a adresat NATO o asemenea solicitare a fost Polonia, pe motiv ca simte o amenintare din partea Rusiei, subliniaza publicatia germana Spiegel.