Separatistii din estul Ucrainei au doborat un elicopter al armatei ucrainene in apropiere de bastionul lor din Slaviansk, ucigand 12 soldati, relateaza AFP. Presedintele interimar Turcinov vorbise intr-o prima etapa de 14 morti, inainte ca Garda Nationala sa publice un bilant de 12 morti si o persoana grav ranita.

Elicopter doborat in apropiere de SlavianskFoto: YouTube

Este una dintre cele mai negre zile pentru armata ucraineana de la lansarea operatiunilor impotriva insurgentilor din estul tarii. In 22 mai, 17 militari au fost ucisi: 16 in orasul Volnovaha, in regiunea Donetsk, si unul in urma unui atac al insurgentilor in regiunea vecina Lugansk.

"Tocmai am fost informat ca teroristii au doborat, in apropiere de Slaviansk, un elicopter care militar" cu ajutorul unui lansator purtator de rachete sol-aer de productie ruseasca, a declarat Turcinov, in fata Parlamentului.

"14 soldati au murit, printre care generalul (Volodimir) Kulcitski", a adaugat el.

"Sunt convins ca fortele noastre armate (...) vor termina operatiunea de curatire de teroristi si criminalii finantati de Rusia vor fi eliminati sau adusi pe banca acuzatilor", a subliniat Turcinov.

In cursul diminetii, langa Slaviansk au fost auzite tiruri de artilerie.

Un purtator de cuvant al armatei din estul Ucrainei, Vladislav Selezniov, a dezmintit insa pentru site-ul de stiri Ukrainska Pravda ca ar avea loc o operatiune de amploare.