Presedintele rus Vladimir Putin va fi primi pe 5 iunie la Palatul Elysee pentru o intalnire informala cu presedintele francez Francois Hollande, inainte de ceremoniile de comemorare a Debarcarii aliatilor in Normandia, a anuntat miercuri consilierul diplomatic al Kremlinului, potrivit AFP.

Presedintele rus "va face escala la Paris pe 5 iunie si va avea o intalnire informala cu presedintele francez, in forma unei cine", a declarat Yuri Usakov, citat de Interfax.

Aceasta intalnire va avea loc la Palatul Elysee. Cei doi lideri "vor discuta despre diverse chesiuni internationale multilaterale, in special criza ucraineana".

Marti, Hollande anuntase ca va avea o intalnire tete-a-tete cu omologul sau rus cu ocazia ceremoniilor de comemorare a Debarcarii.

Prezenta lui Putin la ceremoniile din 6 iunie din Normandia a fost confirmata la inceputul lunii mai de ambasadorul Rusiei in Franta, dupa ce Parisul a indicat ca isi mentine accesul tensiunii dintre Rusia si occidentali din cauza crizei ucrainene.

Casa Alba a anuntat, la randul ei, ca nu preconizeaza o intalnire privata intre presedintele american Barack Obama si Vladimir Putin cu ocazia acestui eveniment.