O nava franceza de recunoastere a intrat joi in Marea Neagra, in scopul consolidarii prezentei internationale in regiune in contextul agravarii tensiunilor in Ucraina, a anuntat pentru AFP o sursa diplomatica, confirmand informatii transmise de o agentie de presa din Bulgaria.

Nava de recunoastere Dupuy de Lome, destinata colectarii de date si comunicatii provenind din zone ostile, se afla in prezent in portul Varna, in estul Bulgariei, a anuntat agentia BGNES, citata de Mediafax.

Dupuy de Lome a intrat in Marea neagra prin stramtoarea Bosfor, insotita de distrugatorul american Donald Cook, a adaugat agentia.

Ministerul bulgar al Apararii a confirmat pentru AFP prezenta navei franceze in portul Varna, dar a refuzat sa precizeze obiectivul vizitei sale si durata stationarii.

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a reafirmat in repetate randuri in ultimele saptamani vointa Aliantei Nord-Atlantice de a spori prezenta in Marea Neagra, cu scopul de a asigura tarile membre NATO din regiune, preocupate de evolutia situatiei in Ucraina.