Rusia a efectuat joi mai multe teste de rachete balistice, in cadrul unor exercitii militare supervizate de presedintele rus Vladimir Putin, care a afirmat ca aceste exercitii au fost programate in noiembrie 2013, scrie AFP.

Fortele militare rusesti au efectuat un tir de racheta balistica intercontinentala de tipul Topol de la baza din Plesetsk (nordul Rusiai), precum si "mai multe" alte tiruri de rachete cu raza mai scurta de actiune de pe submarinele flotei Nordului si flotei Pacificului, potrivit agentiilor rusesti de presa.

Exercitiile prevad de asemenea lansari de rachete aer-sol de pe bombardierele strategice Tupolev Tu-95.

Manevrele au fost supravegheate din Moscova de Vladimir Putin si de presedintii a patru foste tari sovietice aliate cu Moscova: Belarus, Armenia, Tadjikistan si Kirghizstan.

"Ati avut cu totii ocazia sa va asigurati de inalta pregatire si de coeziunea fortelor strategice ofensive si defensive ale tarii noastre", le-a explicat Putin presedintilor invitati.

"Armata noastra este un garant fiabil al suveranitatii si integritatii teritoriale a tarilor noastre. Ea joaca un rol esential in punerea in practica a securitatii mondiale si regionale", a adaugat el.

Putin a precizat ca aceste exercitii au fost programate in noiembrie 2013 si nu sunt legate de evenimentele din Ucraina.