Zeci de specialisti ai serviciilor de informatii si ai politiei federale din Statele Unite consiliaza guvernul ucrainean, a scris cotidianul german Bild in editia sa de duminica, potrivit AFP.

Citand surse anonime din cadrul serviciilor de informatii germane, Bild am Sonntag a precizat ca agenti CIA si FBI ajuta Kievul pentru a pune capat rebeliunii din estul Ucrainei si pentru a crea un dispozitiv de securitate eficace.

Bild a mai precizat ca agentii americani nu sunt direct angajati in confruntarile cu separatistii pro-rusi. "Activitatea lor este cantonata in capitala, la Kiev", potrivit cotidianului german.

Agentii FBI ajuta totodata autoritatile de la Kiev in lupta lor contra crimei organizate, a mai mentionat ziarul, potrivit caruia o echipa specializata in afaceri financiare ajuta de asemenea la identificarea surselor averii fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici.

Guvernul provizoriu de la Kiev a fost format la sfarsitul lunii februarie, dupa luni de manifestatii de protest impotriva presedintelui pro-rus inlaturat de la putere Viktor Ianukovici.

Luna trecuta, Casa Alba a confirmat ca directorul CIA John Brennan a efectuat o vizita la Kiev in cadrul unui turneu de lucru in Europa, vizita condamnata de Moscova.