Presedintele rus Vladimir Putin si cancelarul german Angela Merkel au discutat intr-o convorbire telefonica despre criza din Ucraina, subliniind importanta unei "actiuni internationale eficiente" pentru a reduce tensiunile, a anuntat Kremlinul duminica, potrivit Reuters.

Cei doi lideri au discutat de asemenea despre livrarile de gaz din Rusia si tranzitul acestuia, pe baza rezultatelor unei recente reuniuni la Varsovia.

Vineri, la Varsovia, Rusia a amenintat ca va sista livrarile de gaze naturale catre Ucraina in luna iunie, daca nu primeste nicio plata in avans, in contextul escaladarii disputei dintre Moscova, Ucraina si Uniunea Europeana privind aprovizionarea cu energie.

Presedintele OSCE va merge la Moscova pe 7 mai, pentru a discuta despre criza din Ucraina

Presedintele Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Didier Burkhalter, se va deplasa pe 7 mai la Moscova, pentru a incerca sa reduca tensiunile legate de criza ucraineana, a mai anuntat Kremlinul duminica, citat de AFP.

"Este important sa luam masuri eficiente la nivel international, in special prin intermediul OSCE, pentru a reduce tensiunile din Ucraina", a aratat Kremlinul in comunicatul difuzat dupa convorbirea telefonica dintre Vladimir Putin si Angela Merkel.

"In aceasta perspectiva, presedintele Confederatiei Elvetiene si presedintele actual al OSCE, Didier Burkhalter, va ajunge pe 7 mai la Moscova", a mai anuntat serviciul de presa al presedintelui ruse.

Potrivit sursei citate, Vladimir Putin a profitat de aceasta convorbire telefonica pentru a "sublinia necesitatea stabilirii unui dialog direct intre autoritatile actuale de la Kiev si reprezentantii regiunilor din sud-estul tarii", cuprinse de o insurectie pro-rusa.