Secretarul de stat american John Kerry a acuzat Rusia ca "incearca sa schimbe arhitectura securitatii in Europa de Est" destabilizand Ucraina. Intr-un discurs sustinut la Washington, Kerry a avertizat ca "teritoriile NATO sunt inviolabile si SUA vor apara toate partile", informeaza AFP.

"Ceea ce se intampla in Ucraina este un apel la trezire", a declarat secretarul de stat SUA, dupa ce mii de sustinatori pro-rusi au preluat mai multe cladiri guvernamentale din Luhansk, in estul Ucrainei.

Seful Diplomatiei americane, bun cunoscator al istoriei Europei si partizan al consolidarii legaturilor dintre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, si-a exprimat public in ultimele saptamani ingrijorarea fata de amploarea crizei internationale dintre Moscova si Kiev.

"Impreuna cu aliatii europeni am lucrat peste douazeci de ani pentru a integra Rusia in comunitatea euro-atlantica. Ceea ce face Rusia presedintelui Vladimir Putin in Ucraina ne arata ca ei joaca dupa alte reguli", a completat John Kerry.