Utilizarea armatei impotriva populatiei din estul Ucrainei este o "crima grava" a guvernului pro-european de la Kiev iar aceste acte vor avea consecinte", a avertizat joi presedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de AFP.

Vladimir PutinFoto: Agerpres/Xinhua

"Daca actualul regim de la Kiev a inceput intr-adevar sa utilizeze armata impotriva populatiei din tara, este o crima foarte grava impotriva propriului sau popor", a declarat acesta.

"Este o operatiune de represiune care va avea consecinte pentru oamenii care iau aceste decizii, in special pentru relatiile interguvernamentale", a adaugat el, fara a oferi mai multe detalii legate de natura acestor consecinte.

"Daca autoritatile de la Kiev au facut asta, este vorba pur si simplu de o junta, de o banda criminala", a acuzat acesta.

Discursul sau a fost sustinut in timp ce armata ucraineana a lansat joi un asalt la Slaviansk, bastion pro-rus in estul Ucrainei, impotriva separatistilor. "Pana la cinci insurgenti" pro-rusi a fost ucisi iar un soldat ucrainean a fost ranit in timpul operatiunii.