Moscova a acuzat joi Statele Unite si Uniunea Europeana ca au incercat sa provoace o revolutie in Ucraina si ca folosesc Kievul drept “un pion in jocul geopolitic” impotriva Rusiei, potrivit AFP.

“In Ucraina, SUA si UE au incercat sa conduca o noua revolutie colorata, o operatiune de schimbare a regimului, contrara Constitutiei”, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov, citat de agentiile rusesti.

Moscova numeste “revolutie colorata” schimbarile de putere, cum a fost in cazul “revolutiei portocalii” din 2004 sau “revolutiei trandafirilor” din Georgia din 2003.

“Putin analisti seriosi se indoiesc de faptul ca nu este vorba de destinul Ucrainei, ci se foloseste in continuare Ucraina ca pion in jocul geopolitic”, a adaugat Lavrov.

“Partenerii nostri occidentali, in special Statele Unite, incearca sa se comporte ca invingatori ai Razboiului Rece si sa faca tot ce pot pentru a nu tine cont de Rusia in afacerile europene si sa faca lucruri care aduc direct prejudiciu intereselor Rusiei”, a spus Lavrov.

Lavrov a mai fost citat spunand ca Rusia se asteapta ca acordul de la Geneva sa fie implementat