Statele Unite au oferit Ucrainei un pachet de ajutor financiar de 50 milioane de dolari, pentru a sprijini reformele economice si politice, a anuntat Casa Alba marti, in timpul vizitei lui Joe Biden la Kiev, potrivit Reuters.

Joe Biden (foto arhiva)Foto: Agerpres/Xinhua

De asemenea, Statele Unite au oferit si un ajutor militar ne-letal de 8 milioane de dolari, constand inclusiv in radiouri si vehicule, potrivit unui comunicat al staff-ului lui Biden aflat la Kiev.

Vicepresedintele american a declarat ca se asteapta ca acordul FMI pentru Ucraina sa fie finalizat imediat.

Biden a mai spus marti ca Rusia risca o si mai mare izolare daca nu va actiona in sensul unei detensionari in Ucraina.

Vicepresedintele american Joe Biden le-a pus membrilor parlamentului din Ucraina ca SUA sunt pregatite sa ajute economia Ucrainei, insa a avertizat ca acestia trebuie sa lupte cu “cancerul” coruptiei endemice, scrie Reuters.

Biden a declarat ca alegerile prezidentiale din 25 mai vor fi cele mai importante din istoria tarii si Washingtonul este pregatit sa ajute cu organizarea lor.

Oficialul american a mai declarat ca Ucraina se confrunta cu amenintari umilitoare si probleme, insa SUA sunt pregatite sa asiste liderii sai sa profite de aceasta sansa pentru a crea unitate nationala.