Anchetatorii au arestat, luni, patru membri ai echipajului feribotului care s-a scufundat saptamana trecuta in largul Coreei de Sud, cu sute de persoane la bord, probabil decedate, a anuntat agentia de presa sud-coreeana, potrivit AFP.

Trei ofiteri si un mecanic ai feribotului Sewol au fost retinuti si plasati in arest preventiv, a precizat agentia Yonhap, noteaza Mediafax.

Sambata a fost arestat capitanul Lee Joon-Seok si alti doi membri ai echipajului, intre care ofiterul subaltern si fara mare experienta, care se afla la timona in momentul accidentului.

Ei trebuie sa raspunda in fata acuzatiilor de neglijenta si pentru carentele in materie de securitate a pasagerilor, prin incalcarea codului maritim.

Cele patru persoane arestate luni ar putea fi urmarite pentru aceleasi capete de acuzare, potrivit declaratiilor justitiei pentru Yonhap.

Sewol, un feribot cu patru punti, s-a scufundat miercuri dimineata in largul coastei de sud a Coreei de Sud, cu 476 de persoane la bord, dintre care 352 de liceeni aflati intr-o excursie scolara. Ultimul bilant anunta 64 de morti si 238 de disparuti.