Compania aeriana Malaysia Airlines a anuntat luni ca unul dintre avioanele sale, care tocmai decolase, a fost nevoit sa se intoarca din drum, din cauza unei probleme tehnice, si urma sa efectueze o aterizare de urgenta, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

Zborul MH192, care tocmai decolase de la Kuala Lumpur si urma sa efectueze o cursa la Bangalore (India), cu 166 de persoane la bord, a fost nevoit sa se intoarca din drum, din cauza unei probleme la trenul de aterizare, a precizat compania.

"Trenul de aterizare drept al avionului a functionat in mod defectuos in momentul decolarii, iar avionul a fost nevoit sa se intoarca la Kuala Lumpur", a precizat Malaysia Airlines.

Aterizarea de urgenta la Kuala Lumpur s-a desfasurat fara dificultate. "Debarcarea celor 159 de pasageri si celor sapte membri ai echipajului este in curs", anunta compania.

Inainte de sosirea avionului, ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein, a anuntat intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter ca, aparent, unul dintre pneurile trenului de aterizare a explodat la decolarea avionului.

"Au aterizat in securitate", a afirmat Hishammuddin intr-un mesaj postat ulterior pe Twitter.

Malaysia Airlines se confrunta de la 8 martie cu disparitia misterioasa de pe ecranele radarelor a zborului MH370 catre Beijing, care, dintr-un motiv necunoscut, si-a schimbat ruta si s-a prabusit in Oceanul Indian cu 239 de persoane la bord.