Fostul general de armata care a rasturnat primul presedinte al Egiptului ales in mod liber se va confrunta cu un politician de stanga in alegerile prezidentiale de luna viitoare , cei doi fiind singurii candidati care s-au inscris in cursa prezidentiala, in timpul acordat depunerii candidaturilor, a anuntat comitetul de organizare a alegerilor, potrivit AFP.

Comisia electorala a primit documente de inscriere de la fostul sef al armatei, Abdel Fattah al- Sisi, si fostul parlamentar si candidat prezidential Hamdeen Sabahi, a anuntat reprezentantul acesteia intr-o conferinta de presa la cateva ore dupa ce termenul limita a trecut.

Abdelaziz Salman, secretarul-general al Comitetului pentru Alegeri Prezidentiale , a anuntat ca Sisi a depus la comisie 188.930 de semnaturi care sustin candidatura sa iar Sabahi a depus 31.555. Numarul minim de semnaturi este de 25.000.

Comitetul va anunta lista oficiala de candidati pe 2 mai, pentru votul din 26-27 mai.

Se estimeaza ca Abdel Fattah al- Sisi, care l-a rasturnat de la conducere anul trecut pe Mohamed Mursi, din partea Fratiei Musulmane, va castiga cu usurinta scrutinul prezidential.