Purtatorul de cuvant al presedintelui rus , Dmitri Peskov , a calificat duminica drept "absurda" amenintarea unor noi sanctiunile americane, dupa cum relateaza ziarul britanic The Times, care ar viza averea personala de "miliarde" pe care Vladimir Putin ar fi ascuns-o in Elvetia, transmite AFP.

Vladimir Putin si Barack ObamaFoto: Captura Youtube.com

Potrivit unui articolul publicat vineri de The Times, are citeaza o sursa guvernamentala americana anonima, Statele Unite ale Americii ar lua in considerare, in cazul in care Rusia trimite trupe in Ucraina, posibilitatea de a-l sanctiona direct pe Putin, cautandu-i si inghetandu-i conturile din bancile elvetiene unde ar avea depozitate circa "40 de miliarde de dolari", adunate din actiunile la Gazprom si la alte grupuri energetice.

"Aceasta este, evident, o farsa , ceva ce tine de absurd", a declarat purtatorul de cuvant al lui Putin , intervievat duminica de postul de radio Echo, din Moscova.

"Prin urmare, presedintele nostru nu are de ce sa se teama de acest lucru?", a intrebat reporterul rus.

"Cel putin, nu de ziarul The Times . De ce ar trebui sa ii fie frica de sanctiuni, sa nu mai vorbim de sanctiuni atat de absurde? Nu putem decat sa radem de sanctiuni atat de absurde", a raspuns Dmitri Peskov.

Cotidianul britanic sustine ca Statele Unite ar putea solicita cooperarea Elvetiei pentru a identifica banii depusi sub alte nume.