Presedintele francez Francois Hollande a declarat duminica, intr-un interviu pentru postul de radio Europe 1, ca detine "unele elemente" cu privire la utilizarea de arme chimice de catre regimul sirian, dar ca nu dispune de "probe", transmite AFP.

"Avem in continuare cateva elemente, dar nu am probele, asa ca nu pot sa le prezint aici", a raspuns Hollande unui jurnalist care l-a intrebat daca este adevarat ca presedintele sirian Bashar al-Assad utilizeaza in prezent arme chimice.

"Ceea ce stiu este ca acest regim a demonstrat atat oroarea mijloacelor la care putea recurge, cat si refuzul oricarei tranzitii politice", a adaugat el.

In cadrul unui acord ruso-american din septembrie 2013, care a permis evitarea unei interventii militare americane, Siria, afectata de trei ani de un razboi civil, s-a angajat sa distruga arsenalul sau de arme chimice pana la 30 iunie.

Potrivit Organizatiei pentru interzicerea armelor chimice (OIAC), Siria a evacuat de pe teritoriul sau, pana la 14 aprilie, aproape doua treimi din arsenalul chimic.

Acordul ruso-american, urmat de o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU, a fost incheiat dupa un atac cu arme chimice care s-a soldat cu sute de morti, in apropiere de Damasc, in august 2013. Atat regimul, cat si rebelii au respins responsabilitatea pentru acest atac.

"Franta actioneaza astfel incat Siria sa isi regaseasca in sfarsit libertatea si democratia. Am vrut ca armele chimice sa poata sa fie distruse" si "facem totul pentru a permite o negociere, pentru a permite o tranzitie politica", declarase anterior Francois Hollande.