Rusia ar putea da in judecata SUA la Organizatia Mondiala a Comertului din cauza sanctiunilor
Statele Unite au aplicat sanctiuni mai multor oficiali de rang inalt si oameni de afaceri din Rusia, despre care considera ca au avut un rol semnificativ in anexarea regiunii ucrainene Crimeea de catre Rusia in luna martie.
Bank Rossia a fost sanctionata, impreuna cu presedintele si cel mai mare actionar al institutiei de credit, Iuri Kovalciuk.
Banca SMP a fost afectata indirect de deciziile SUA, intrucat coproprietarii Boris si Arkadi Rotenberg au intrat sub incidenta sanctiunilor autoritatilor americane. SMP a anuntat ca a inregistrat retrageri de circa 9 miliarde de ruble (249 miliarde de dolari) din aceasta cauza.
"OMC ne ofera o serie de optiuni suplimentare. Am discutat la consiliul OMC din Geneva despre posibilitatea de a initia procese impotriva SUA din cauza sanctiunilor impotriva bancilor din Rusia si speram sa folosim mecanismele OMC pentru a bloca actiuni ale partenerilor nostri in aceasta chestiune", a spus Uliukaiev, citat de agentia Interfax, preluata de Reuters.
Potrivit unei note de pe site-ul OMC, la o sedinta a consiliului pentru comertul cu bunuri, Rusia si-a exprimat ingrijorarea privind un ordin semnat de presedintele SUA Barack Obama referitor la "persoane din Federatia Rusa ale caror conturi bancare au fost blocate".
Rusia urmareste cu atentie efectul acestei masuri asupra operatorilor rusi si eventuale incalcari ale acordurilor OMC. Reprezentantii Moscovei au cerut tarilor membre ale organzatiei sa nu se lase influentate de motive politice in relatiile comerciale.
Departamentul de Stat al SUA a informat, marti, ca se asteapta la aplicarea de noi sanctiuni Rusiei din cauza crizei din Ucraina, dar a sugerat ca o astfel de actiune nu este probabila inaintea unei intalniri, joi, la Geneva intre diplomati din Ucraina, UE, SUA si Rusia.

Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
MAI face lumină în privința cărții electronice de identitate: Ce date va conține CIP-ul, cum va fi folosită semnătura electronică și ce opțiuni au românii care nu-și doresc acest act
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Prințul Philip al Marii Britanii - 7 decenii de gafe și glume incorecte politic