Presedintele bielorus, Alexandr Lukashenko, si-a manifestat duminica sustinerea fata de integritatea teritoriala a Ucrainei, declarand ca federalizarea vecinului sau sudic ar distruge, in cele din urma, statul ucrainean si s-ar dovedi o actiune periculoasa pentru Belarus, pentru Rusia, dar si pentru tarile occidentale, transmite ITAR-TASS.

"Daca vrei sa pastrezi Ucraina ca un singur stat, si vreau foarte mult sa vad Ucraina ca un stat monolitic, integral si unificat, atunci nu ar trebui sa continuam cu federalizarea. Va imparti tara pe viitor si, in cele din urma, va distruge statul ucrainean", a declarat Lucashenko pentru postul rus de televiziune NTV.

Serviciul de presa al presedintelui bielorus a facut publice fragmente din declaratiile sale, precizeaza ITAR TASS.

"Nici nu vreau sa discut subiectul. Sunt categoric impotriva federalizarii pentru ca sustin o singura Ucraina unita", a subliniat liderul de Minsk, adaugand ca presiunile puse asupra Kievului pentru federalizare sunt periculoase.

"Este periculos atat pentru Belarus, pentru Rusia dar si pentru Occident. Oamenii de aici (din Ucraina -n.red.) nu se vor impaca niciodata cu asta. Niciodata", amai afirmat Lukashenko.