Copilotul avionului MH370 ar fi incercat sa efectueze un apel de pe telefonul sau mobil chiar inainte ca avionul sa dispara de pe ecranele radarelor, relateaza sambata un ziar malaiezian, citand surse din randul anchetatorilor, potrivit AFP.

Apelul ar fi fost insa intrerupt, probabil "pentru ca avionul s-a indepartat cu repeziciune de releu" scrie New Straits Times (NST), fara a preciza cine era destinatarul apelului.

O alta sursa citata de ziarul malaezian sustine ca telefonul mobil al lui Fariq Abdul Hamid a fost "reconectat" la retea, fara a fi insa sigur ca semnalul a trecut dupa ce avionul Boeing 777 a disparut.

Dupa ce a schimbat cursul de zbor, aeronava care opera zborul MH370 a zburat destul de jos in apropiere de insula Penang, situata la vest de Malaezia, pentru ca un releu de telecomunicatii sa preia semnalul de la telefonul copilotului.

Conexiunea telefonica ar fi fost "refacuta" intre momentul in care aeronava a deviat de la cursul sau si momentul disparitiei de pe ecranele radarelor, sustine ziarul malaezian, controlat de guvern, citand a doua sursa.

"O <> nu inseamna neaparat ca apelul a trecut. Ea poate fi, de asemenea, rezultatul repornirii telefonului", mai arata sursa.

Ministerul Transporturilor din Malaezia a declarat pentru AFP ca examineaza informatiile publicate de NST si ca va veni cu un raspuns.

Dupa ce aeronava cu 239 de oameni la bord, care facea legatura intre Kuala Lumpur si Beijing, a disparut pe data de 8 martie, atentia anchetatorilor s-a concentrat pe pilotul Zaharie Ahmad Shah (53 de ani) si pe copilotul Abdul Hamid Fariq (27 de ani). Ancheta nu a scos insa la inveala elemente suspecte in vietile lor.