Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat marti ca Alianta Nord Atlantica nu poate confirma informatia ca Rusia isi retrage trupele de la granita cu Ucraina, informeaza Reuters.

"Din nefericire, nu pot confirma ca Rusia isi retrage trupele", a declarat Anders Fogh Rasmussen inaintea unei sedinte a ministrilor de Externe a statelor membre NATO la Bruxelles.

"Nu vedem asta", a adaugat oficialul NATO.

Rasmussen a mai afirmat ca Rusia a subminat principiile pe baza carora a fost construit parteneriatul NATO-Rusia, si, prin urmare, nu se se mai pot desfasura "afacerile ca de obicei".

UPDATE La randul sau, cancelarul german Angela Merkel a aratat ca diminuarea trupelor masate la granita cu Ucraina nu este suficienta, adaugand ca in zona au ramas, in continuare, prea multi soldati.

"Evident, nu este ultimul pas care trebuie facut in conditiile in care concentratia pe granita ucraineana este foarte mare", a declarat Merkel, marti, intr-o conferinta de presa.

Kremlinul a anuntat luni ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a sunat-o pe Angela Merkel, pe care a informat-o despre o retragere partiala a trupelor rusesti de la granita cu Ucraina. Totodata. Ministerul rus al Apararii a anuntat ca batalionul 15 de infanterie motorizata al districtului militar Centru a terminat manevrele in zona Kadamovski, in apropiere de frontiera cu Ucraina, si va reveni in regiunea Samara, inspre este, unde isi are sediul permanent.

Revenim cu informatii