Un avion militar sirian a fost doborat, duminica, de apararea antiaeriana turca, in timp ce acesta bombarda rebeli care incercau sa preia controlul asupra unui post de frontiera din nord-vestul tarii, la granita cu Turcia, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), transmite AFP.

"Apararea antiaeriana turca a vizat un avion de lupta sirian care bombarda zone din nordul provinciei Latakia (vest). Aparatul a luat foc inainte de a se prabusi pe teritoriul sirian", potrivit OSDH.

UPDATE: Siria a denuntat duminica o "agresiune flagranta", acuzand Turcia ca a doborat unul dintre avioanele sale militare in regiunea de granita Kassab, in nord-vestul tarii.

"Intr-o agresiune flagranta ce evidentiaza implicarea premierului turc Recep Tayyip Erdogan in sustinerea gruparilor teroriste, apararea antiaeriana turca a doborat un avion militar sirian care vana grupurile teroriste pe teritoriul sirian, la Kassab", a denuntat o sursa militara siriana, potrivit AFP.

Pilotul a reusit sa se catapulteze, a precizat sursa citata.

Regimul de la Damasc ii califica drept "teroristi" pe toti opozantii si rebelii care incearca sa-l inlature de la putere pe presedintele Bashar al-Assad.

La randul sau, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a felicitat armata turca pentru doborarea acestui avion sirian si a avertizat ca riposta Turciei va fi sporita in caz de incalcare a spatiului sau aerian de catre Siria.

"Raspunsul nostru va fi puternic daca incalcati spatiul nostru aerian", a declarat Erdogan in timpul unui miting electoral.