Autoritatile din Malaezia au anuntat, duminica, faptul ca au primit imagini satelitare din Franta ce surprind obiecte plutitoare in principala zona de cautare a avionului Boeing 777 disparut, in largul Australiei, relateaza AFP.

In imaginile filmate prin satelit se pot observa "ceea ce par a fi obiecte in apropierea culoarului aerian sud", zona posibila a prabusirii avionului in Oceanul Indian, unde in prezent au loc cautari de amploare, a precizat ministerul malaezian al transporturilor intr-un comunicat.

Aceste imagini au fost transmise Australiei, care coordoneaza in prezent operatiunile de cautare, iar ministerul malaezian n-a oferit precizari cu privire la dimensiunea, numarul sau localizarea acestor obiecte plutitoare.

Zborul MH370 care asigura legatura Kuala Lumpur-Beijing, cu 239 de persoane la bord - dintre care doua treimi chinezi -, a disparut la scurt timp dupa decolare, sambata, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora Romaniei). La jumatatea drumului, intre coastele Malaysiei si Vietnamului, avionul si-a schimbat directia de zbor, catre vest, in sens opus planului prevazut initial, iar sistemele de comunicatie au fost dezactivate "in mod deliberat", potrivit autoritatilor malaysiene.