Autoritatea australiana pentru siguranta maritima a negat informatiile conform carora echipele de cautare ar fi gasit fragmente ale avionului Boeing 777 disparut de doua saptamani, relateaza CNN, citat de Mediafax. Cautarile s-au concentrat sambata inclusiv in zona unde sateliti chinezi observasera un obiect plutitor, dar nu s-a gasit nimic, a precizat autoritatea australiana.

Obiectul plutitor captat de satelitii chineziFoto: Captura YouTube

Cu putin timp inainte, presa australiana relata ca fragmente care ar putea apartine avionului Boeing 777 al Malaysian Airlines disparut pe 8 martie au fost observate in Oceanul Indian, dupa difuzarea unor noi imagini filmate prin satelit.

China detine imagini filmate prin satelit care surprind noi fragmente ce ar putea apartine avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines disparut de doua saptamani, anuntau autoritatile malaysiene.

"Ambasadorul Chinei in Kuala Lumpur a primit imagini prin satelit cu obiecte plutitoare pe 'culoarul aerian sud'; vor fi trimise nave pentru verificarea zonei", a declarat ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein.

Navele si aeronavele trimise in zona din sudul Oceanului Indian unde au fost observate obiecte suspecte nu au gasit nimic deocamdata, iar experti australieni au explicat ca este posibil ca partile aeronavei sa se fi scufundat intre timp.

Malaysia a cerut Statelor Unite sa-i furnizeze echipamente submarine pentru continuarea cautarilor

Malaysia a cerut, vineri, Statelor Unite sa-i furnizeze echipamente submarine de supraveghere pentru a continua cautarile in vederea gasirii avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, scrie Mediafax.

In cursul unei conversatii telefonice, ministrul malaysian al Apararii, Hishammuddin Hussein, i-a cerut secretarului american al Apararii, Chuck Hagel, "ca Statele Unite sa studieze posibilitatea de a furniza echipamente submarine de supraveghere", a anuntat purtatorul de cuvant al Pentagonului, John Kirby.

Seful Pentagonului l-a asigurat pe omologul sau malaysian ca va "studia disponibilitatea si utilitatea acestor tehnologii militare pentru o astfel de sarcina si ca ii va da un raspuns cat mai curand posibil", a adaugat purtatorul de cuvant, intr-un comunicat.

Hishammuddin Hussein i-a multumit lui Chuck Hagel pentru ajutorul oferit de Fortele Navale americane in eforturile de cautare a avionului disparut.

Zborul MH370 care asigura legatura Kuala Lumpur-Beijing, cu 239 de persoane la bord - dintre care doua treimi chinezi -, a disparut la scurt timp dupa decolare, sambata, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora Romaniei). La jumatatea drumului, intre coastele Malaysiei si Vietnamului, avionul si-a schimbat directia de zbor, catre vest, in sens opus planului prevazut initial, iar sistemele de comunicatie au fost dezactivate "in mod deliberat", potrivit autoritatilor malaysiene.