Presedintele francez Francois Hollande a confirmat, vineri, la Bruxelles, ca mentine invitatia adresata presedintelui rus Vladimir Putin de a participa la ceremoniile prilejuite de implinirea a 70 de ani de la Debarcarea fortelor aliate in Normandia, subliniind ca fosta URSS a fost "solidara cu Franta" si a platit "un tribut greu" impotriva nazismului, transmite AFP.

"L-am invitat pe presedintele Putin la ceremoniile pentru marcarea Debarcarii, pe 6 iunie, si mentin aceasta invitatie", a declarat Hollande, in cursul unei conferinte de presa sustinute la finalul summitului european in care s-au decis noi sanctiuni impotriva Rusiei, in legatura cu criza ucraineana.

"Avem impreuna milioane de morti, care au fost victime ale acestui conflict", a subliniat el, adaugand ca "trebuie sa facem totul pentru ca spiritul pacii sa predomine".

"Rusia a fost solidara cu Franta si a platit un tribut greu" in lupta "impotriva nazismului", a mai argumentat seful statului francez.

Invitarea presedintelui rus la ceremoniile ce vor marca Debarcarea din Normandia fusese deja confirmata marti de catre ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.