Uniunea Europeana a adaugat 12 de nume, inclusiv persoane de rang inalt, pe lista celor care trebuie sa fie sanctionati pentru anexarea Crimeea la Rusia.

"Vor fi 33 de nume de pe lista", a declarat presedintele francez Francois Hollande dupa prima zi a summit-ului UE, dominat de criza din Ucraina .

"Rusia trebuie sa inteleaga ca nu poate continua asa si ca trebuie sa gaseasca o cale de dialog", a adaugat el.

Unele dintre persoanele mentionate "au intr-adevar functii inalte", a spus presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. Sunt cei care "fac parte din anturajul apropiat" al presedintelui rus Vladimir Putin, potrivit unei surse europene.

Van Rompuy, a avertizat, de asemenea, ca, in lipsa unei solutii politice la criza actuala, Rusia ar avea de suferit "consecinte in mai multe sectoare economice".

Dar sefii de stat si de guvern nu s-au decis sa treaca la faza a treia a sanctiunilor, care ar afecta inclusiv economia europeana.

"Vom evalua situatia, orice actiune, orice incidente, care ar putea determina inceperea faxei 3 a sanctiunilor", a spus Van Rompuy.

UE a anuntat luni o prima lista cu 21 de personalitati, printre care prim-ministru pro - rus din Crimeea si comandantul Flotei ruse din Marea Neagra. Noua lista "este destul de apropiata de cea a Statelor Unite", a declarat Francois Hollande.