Senatorul american John McCain a ironizat joi sanctionarea sa de catre autoritatile din Rusia, glumind ca, in acest caz, trebuie sa isi anuleze vacantele de primavara in Siberia, ca si-a pierdut actiunile la Gazprom si ca i-a fost inghetat contul bancar secret din Moscova, transmite AFP. Ceilalti parlamentari americani vizati de sanctiuni s-au declarat mandri.

John McCainFoto: AGERPRES

"Imi imaginez ca asta inseamna ca vacantele mele de primavara in Siberia sunt anulate, ca mi-am pierdut actiunile la Gazprom si ca mi-a fost inghetat contul bancar secret din Moscova este inghetat", a declarat senatorul McCain, recurgand la tonul sau ironic obisnuit.

"Nu voi pune capat eforturile mele in favoarea libertatii, independentei si integritatii teritoriale a Ucrainei, care include Crimeea", a continuat republicanul, unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai Ucrainei in criza actuala, intr-un comunicat de presa.

McCain s-a aflat weekendul trecut la Kiev in fruntea unei delegatii parlamentare americane.

"Daca sustinerea democratiei si suveranitatii in Ucraina inseamna ca sunt #SanctionedByPutin (sanctionat de Putin - n.red.), mie imi convine", a reactionat, de asemenea, pe Twitter Robert Menendez, presedintele Comisiei de Afaceri Externe din Senat.

"Mandri sa fim inclusi pe lista celor care sunt dispusi sa se redice impotriva agresiunii lui Putin", a scris pe Twitter presedintele Camerei Reprezentantilor, John Boehner.

Ministerul rus al Afacerilor Externe a anuntat joi ca Federatia Rusa va aplica sanctiuni unor oficiali americani, ca raspuns la noile sanctiuni anuntate astazi de presedintele Obama. "Sanctiunile pe care SUA ni le-au impus se vor intoarce impotriva lor ca un bumerang", a declarat ministrul rus de Externe, citat de agentiile de presa.

Printre oficialii SUA carora le va fi interzis accesul in Rusia se numara John McCain (senator republican, care a cerut un raspuns dur la anexarea Crimeei), presedintele Camerei reprezentantilor - John Boehner, si un consilier al presedintelui Obama pentru securitate nationala, Caroline Atkinson.