Rusia a avertizat miercuri seara ca presiunile europene si americane in privinta alipirii Crimeei ar putea influenta pozitia sa in cadrul discutiilor pe tema dosarului nuclear iranian. "Nu ne-am dori sa folosim aceste discutii ca un element intr-un joc de licitare care ar lua in considerare starea de spirit din diverse capitale europene", a declarat ministrul adjunct de Externe, Serghei Riabkov, citat de agentia Interfax.

"Daca vom fi constransi, vom merge pe calea represaliilor, fiindca (...) valoarea istorica a ceea ce s-a intamplat in ultimele luni si in ultimele zile din punct de vedere a restabilirii dreptatii istorice si a reunificarii Crimeii si Rusiei sunt incomparabile cu ceea ce facem" in dosarul iranian, a spus el.

"In cele din urma, alegerea si decizia le apartin colegilor de la Washington si de la Bruxelles", a afirmat el. "Solutionarea pozitiva a acestor discutii depinde de ei, inclusiv si faptul de a vedea daca vom urma sau nu calea represaliilor", a adaugat el, citeaza Mediafax.

Riabkov s-a exprimat la Viena, unde se desfasoara in prezent negocierile intre marile puteri si Iran.

"Am avut discutii substantiale si utile" miercuri, a oferit asigurari Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, care conduce negocierile Grupului 5+1 (China, Franta, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite si Germania).