Rusia si-a exprimat, miercuri, ingrijorarea cu privire la modul in care este tratata numeroasa minoritate rusa din Estonia, comparand politica lingvistica din aceasta tara baltica cu ceea ce ar fi incercat si Ucraina pentru a impiedica folosirea limbii ruse, transmite Reuters.

Rusia a sprijinit pe deplin protectia drepturilor minoritatilor lingvistice, a sustinut un diplomat rus in cadrul unei sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, cu sediul la Geneva, potrivit unui sumar al reuniunii, difuzat de departamentul de informare al ONU.

"Limba nu ar trebui folosita pentru a segrega si izola grupuri", a spus diplomatul. Rusia a fost "ingrijorata de masurile luate in aceasta privinta in Estonia, precum si in Ucraina", a mai adaugat emisarul rus.

Rusia si-a aparat actiunile intreprinse pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea sustinand ca are dreptul de a-i apara pe vorbitorii de limba rusa din afara granitelor sale, astfel ca referirea la tensiuni lingvistice intr-o alta fosta republica sovietica vine intr-un moment extrem de sensibil, noteaza Reuters.