Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea viza Republica Moldova si Letonia dupa anexarea regiunii ucrainene Crimeea, avertizeaza senatorul republican american John McCain, conform site-ului Politico.com. "Moldova este tara care trebuie urmarita cu atentie", a declarat John McCain intr-o emisiune a postului Fox News.

John McCainFoto: AGERPRES

Senatorul republican a notat ca Republica Moldova nu este membra NATO si ca in regiunea separatista Transnistria exista deja trupe ruse.

"Deja exista solicitari pentru asistenta militara rusa si provocari de genul celor pe care le vedem in estul Ucrainei", a subliniat McCain, citeaza Mediafax.

Politicianul american a avertizat ca presedintele rus, Vladimir Putin, ar putea recurge "la aceleasi tip de strategie" in Letonia. "Nu stiu pana unde va merge, depinde de reactia Statelor Unite si a Uniunii Europene, care a fost "incredibil de slaba".

"Ce s-a intimplat in Crimeea este o proiectie pentru un scenariu posibil in Republica Moldova. Acest lucru nu-l mai putem privi la rece, pentru ca este si o chestiune sentimentala", a declarat luni Traian Basescu.

Referinta:

Traian Basescu:Scenariul din Crimeea se poate repeta in Republica Moldova