​Izolarea politica si economica a Rusiei va creste daca se va continua pe acest drum, iar sanctiunile vor fi sporite atat din partea SUA, cat si din partea UE, a declarat marti vicepresedintele american Joe Biden, aflat in vizita la Varsovia pentru consultari pe tema situatiei din Ucraina. "Federatia Rusa a sustinut un referendum ilegal si rapid, care nu a fost acceptat de aproape intreaga lume. Rusia este singura in fata intregii lumi pentru a isi justifica agresiunea", a adaugat Joe Biden. Oficialul american a mai anuntat, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul polonez Donald Tusk, ca SUA tocmai au trimis 12 avioane de tip F 16 la bazele din Polonia.

Cele mai importante declaratii ale lui Joe Biden:

Acestea sunt vremuri dificile. Este mai important astazi ca oricand ca prietenii sa ramana impreuna si sa nu existe echivoc.

Este aproape incredibil ce s-a intamplat in Ucraina.

Presedintele (Barack Obama - n.red.) mi-a cerut sa vina astazi la Varsovia pentru a reafirma sustinerea puternica a SUA si NATO.

Ucraina a luptat sa scape de oligarhi si coruptie, pentru ca institutiile ucrainene sa fie conectate cu cele europene.

Federatia Rusa a sustinut un referendum ilegal si rapid, care nu a fost acceptat de aproape intreaga lume.

Aceasta logica gresita motiveaza actiunile Rusiei.

13 dintre cele 15 tari membre ale Consiliului de Securitate al ONU considera ilegitim acest referendum. China s-a hotarat ca nu poate sustine acest demers si s-a abtinut de la vot.

Rusia, singura in fata intregii lumi pentru a isi justifica agresiunea.

Izolarea politica si economica a Rusiei va creste daca se va continua pe acest drum. Sanctiunile vor fi sporite atat din partea SUA, cat si din partea UE.

Pe masura ce supunem Rusia unor costuri, in aceeasi masura trebuie sa sustinem Ucraina in acest moment. SUA incearca sa acorde un imprumut de un miliard de dolari si asistenta tehnica pentru contractarea unui imprumut de la FMI care sa ajute la stabilizarea Ucrainei.

Intentia noastra este ca NATO sa iasa din aceasta criza mai puternic ca niciodata.

SUA tocmai au trimis 12 avioane de tip F 16 la bazele din Polonia.

Vom continua sa protejam spatiul aerian al Estoniei, Letoniei si Lituaniei.