Presedintele american Barack Obama i-a cerut, luni, presedintelui Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, sa ia decizii dificile si sa-si asume riscuri pentru pacea cu Israelul, afirmand ca spera sa vada progrese in negocierile israelo-palestiniene, mediate de SUA, in urmatoarele saptamani, transmit AFP si Reuters.

La doua saptamani dupa ce i-a cerut premierului israelian Benjamin Netanyahu sa-si asume decizii "dificile", presedintele SUA a afirmat ca "a venit vremea ca liderii ambelor parti (...) sa profite de ocazia" actuala pentru a ajunge la pace.

"Este foarte, foarte greu, trebuie luate decizii politice dificile si riscuri daca vrem sa progresam", a adaugat Obama, in fata jurnalistilor de la Casa Alba, in urma intrevederii avute cu cu liderul palestinian Mahmoud Abbas.

In cadrul discutiilor avute la Casa Alba, eclipsate de criza din Ucraina, Abbas a insistat la randul sau ca premierul israelian Benjamin Netanyahu sa-si arate "seriozitatea" in aceste negocieri, aflate in prezent in impas, si sa continue cu planul de eliberare a unui al patrulea si ultim grup de prizonieri palestinieni pana la sfarsitul lunii martie, in conformitate cu angajamentele asumate in iulie 2013.