Datele de pe radarul militar sugereaza ca avionul Malaysia Airlines disparut a "deviat deliberat cateva sute de mile de la curs" catre Insulele indiene Andaman, "amplificand suspiciunile privind o neregula", relateaza CNN, care citeaza o informatie obtinuta in exclusivitate de agentia Reuters. Guvernul malaysian sustine ca nu poate confirma informatia. Reuters citeaza surse anonime si nu precizeaza ce radar militar este la originea informatiei, potrivit Mediafax.

Noua dezvaluire vine in timp ce zona de cautare a fost extinsa din nou. Dupa ce au inceput in mare intre Malaysia si Vietnam, ultima localizare confirmata a avionului, eforturile s-au extins inspre vest, in Oceanul Indian. Distrugatorul USS Kidd al Flotei americane in Oceanul Pacific este mutat in Oceanul Indian pentru a contribui la cautari, a declarat comandorul William Marks.

Zborul MH370, operat de Malaysia Airlines si efectuat de un avion Boeing 777 cu 239 de persoane la bord a disparut undeva intre estul Malaysiei si Vietnam. Cautarile nu au condus la niciun rezultat pana in prezent, in pofida mobilizarii unor mijloace "fara precedent", potrivit Kuala Lumpur.