Un sustinator al unitatii Ucrainei a fost ucis, joi, de manifestantii pro-rusi in timpul unor ciocniri la Donetsk, oras din estul rusofon al tarii, a informat filiala locala a ministerului ucrainean al sanatatii, potrivit AFP.

"Potrivit primelor concluzii ale medicilor, el a fost injunghiat", a precizat sursa citata. Victima a fost batuta, a mai mentionat ministerul.

De asemenea, 16 persoane au fost ranite, in cazul a 11 dintre acestea fiind nevoie de interventie chirurgicala, potrivit purtatorului de cuvant al administratiei regiunii Donetsk, Ilia Suzdalev. Alte trei persoane sunt spitalizate cu rani mai putin grave, iar doua au fost externate.

El nu a precizat daca ranitii sunt pro-rusi sau sustinatori ai Kievului.

Ciocnirile s-au produs in cursul serii la Donetsk, bastion rusofon din estul Ucrainei, agitat de tensiuni separatiste dupa fuga in Rusia a presedintelui destituit Viktor Ianukovici si venirea la putere in Kiev a unui guvern provenit din miscarea pro-europeana.

Aproximativ 1.000 de sustinatori ai noii puteri de la Kiev s-au adunat joi in centrul orasului Donetsk pentru a manifesta, insa un numar de doua ori mai mare de sustinatori ai unei apropieri de Moscova si-a facut aparitia, iar unii dintre acestia din urma au reusit sa treaca de cordoanele de securitate ale politiei.

Au izbucnit apoi ciocniri violente, iar victima, un locuitor din Donetsk in varsta de 22 de ani, a murit dupa ce a fost atacata de manifestantii pro-rusi.