Oligarhul ucrainean Dmitro Firtas, un apropiat al clanului presedintelui demis Viktor Ianukovici, a fost arestat in noaptea de miercuri spre joi la Viena, transmite joi agentia austriaca de stiri APA, preluata de France Presse.

Politia austriaca a precizat arestarea fara incidente a "cetateanului ucrainean Dmitri F. (48 de ani)", in cadrul unei anchete a FBI, politia federala americana.

Persoana arestata este suspectata de coruptie si formarea unei organizatii criminale, potrivit politiei austriece, care precizeaza ca justitia austriaca a actionat "in urma unei anchete de mai multi ani a FBI-ului american si a unui mandat de arestare a unui tribunal american".

Dmitro Firtas a plasat in stare de arest preventiv intr-o inchisoare din vestul capitalei austriece.

Miliardarul ucrainean s-a distantat de Viktor Ianukovici la inceputul miscarii de contestare din Kiev, in decembrie 2013.

Televiziunea Inter, pe care o detine, a decis sa puna in prim plan manifestantii din Maidan, un lucru nemaintalnit in aceasta tara.

Oligarhii ucraineni apropiati de Ianukovici au fost tinta sanctiunilor decise de Uniunea Europeana, care a inghetat active ale fostului presedinte, ale ex-premierului Mikola Azarov si a 16 fosti ministri, oameni de afaceri si oficiali ai fortelor de ordine ucrainene.