Misterul disparitiei avionului Malaysia Airlines cu 239 de persoane la bord se adanceste in timp ce amplele operatiuni de cautare nu dau niciun rezultat de sase zile.

UPDATE ora 9.40 Anchetatori americani citati de Wall Street Journal afirma ca aparatul Boeing 777 ar mai fi putut zbura patru ore dupa ce s-a pierdut contactul cu acesta, adancind si mai mult misterul disparitiei avionului in timp ce zbura de la Kuala Lumpur la Beijing.

UPDATE ora 08.10 Autoritatile din Vietnamau anuntat, joi, caaeronavele lornuaureperatresturiinzona in care un satelit chinez a anuntat ca a identificat "obiecte plutitoare" care ar putea apartine aparatului Boeing777 al Malaysia Airlines disparut in mod misterios sambata trecuta.

"Am trimisin aceasta dimineata(n.r. joi) douaaeronaveAN-26pentru ainspectazonele maritimedin jurul insuleiConDao, undetrei obiectesuspecteau fost detectatedeunsatelitchinez.S-au intorsfara sa figasitnimicin acest moment",a spusDinhVietThang,directorul adjunctalAviatiei Civiledin Vietnam, citat de AFP.

Malaezia a trimis un avion in zona maritima in care trei obiecte mari plutitoare au fost reperate de catre un satelit chinez, in a sasea zi de cautare a avionului disparut in zborul dintre Kuala Lumpur si Beijing, potrivit AFP.

"Un Bombardier a fost deja trimis sa studieze detalii cu privire la resturile care apar pe imaginile transmise de satelitul chineza", a declarat ministrul Transporturilor, Hishammuddin Hussein, pe contul sau de Twitter.

La bordul aeronavei 777-200 se aflau 239 de persoane, dintre care doi copii mici. Pe langa cei 153 de chinezi si patru francezi (dintre care trie elevi ai Liceului francez international din Beijing), in avion se mai aflau 38 de malaezieni, sapte indonezieni, sase australieni si trei americani.

Zeci de nave, avioane si elicoptere din diverse tari (in special China, Statele Unite, Vietnam, Malaezia, Filipine, Singapore) participa la operatiuni.

In conditiile in care Malaezia a lansat o ancheta pentru terorism, dupa descoperirea a cel putin doi pasageri care se imbarcasera cu pasapoarte furate. Americanii au trimis agenti FBI in Malaezia, subliniind ca in prezent nu exista nicio dovada de terorism.

Daca avionul s-a prabusit in mare, ar putea fi vorba de cea mai grava catastrofa aeriana din 2001, cand un Airbus A300 al American Airlines s-a prabusit in SUA si au murit 265 de persoane.

)