Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a anuntat ca observatorii sai vor incerca din nou, sambata, sa patrunda in peninsula Crimeea, dupa ce au fost impiedicati de doua ori saptamana aceasta sa intre in aceasta regiune ucraineana controlata de fortele ruse, transmite AFP.

"Da, misiunea OSCE va incerca din nou sa intre in Crimeea astazi, observatorii se indreapta in prezent catre punctul de control Armiansk", a declarat un purtator de cuvant al Organizatiei, Tatiana Baeva, adaugand ca misiunea este formata din 54 de persoane, civili si militari, din 29 de tari.

UPDATE 16.30 Observatorii OSCE au facut cale intoarsa la intrarea in Crimeea

Observatorii militari ai OSCE, care au incercat sambata, pentru a treia oara in ultimele trei zilei, sa intre in Crimeea, au facut cale intoarsa, a declarat pentru AFP o sursa din cadrul misiunii OSCE.

"Tocmai ne-am intors (...) Au fost probabil trei focuri (de avertisment, n.r.), nu din cauza noastra, ci pentru ca era o masina in campul vizual",ntre masinile ce transportau observatorii si punctul de control, a adaugat sursa citata.