O ziarista americana a Russia Today (RT) America a demisionat miercuri in direct de la postul de televiziune finantat de guvernul de la Moscova, in semn de protest fata de politica Kremlinului in privinta Ucrainei, scrie AFP.

Liz Wahl Foto: Captura YouTube

Liz Wahl a explicat astfel in fata telespectatorilor ca nu poate "munci pentru o televiziune finantata de guvernul rus si care spala imaginea actiunilor (presedintelui rus Vladimir) Putin".

Tanara a precizat ca este nepoata unor imigranti care au fugit din Ungaria in epoca sovietica. "Sunt mandra ca sunt americanca si cred in difuzarea adevarului si de aceea demisionez", a spus ea.

RT este o televiziune rusa cu birouri in intreaga lume, trasmitand in engleza, spaniola sau arata. Filiala din America transmite din Washington.

UPDATE 12:00 Russia Today a emis un comunicat in care comenteaza demisia prezentatoarei Liz Wahl.

"Cand un jurnalist nu este de acord cu politica editoriala din organizatia sa, cursul obisnuit de actiune este de a aborda aceasta problema cu editorul, si, in cazul in care nu poate fi rezolvata, sa-si dea demisia ca un profesionist. Cand cineva face un mare spectacol public dintr-o decizie personala nu este nimic mai mult decat o incercare de auto-promovare", se arata in replica Russia Today.