UPDATE18.56 Herman Van Rompuy: In lipsa deciziei de retragere [a Rusiei], UE va impune sanctiuni:

18.50 Conferinta de presa Jose Manuel Barroso& Herman Van Rompuy, in direct - vezi aici16.30 Declaratiile premierului Ucrainei, Arseny Yatsenyuk: "Dupa cum ati putut observa, Rusia nu este prietenoasa. Sa avem trupe rusesti, tancuri rusesti [pe teritoriul noastru] este inacceptabil, in secolul 21. Ce se intampla cu securitatea globala?" VEZI VIDEO. 12.30 Angela Merkel (citata pe Twitter): Daca criza nu poate fi rezolvata diplomatic, sanctiunile pot fi o optiune. 12.15 Breaking News @Euronews: Parlamentul Crimeei, vot in unanimitate in favoarea includerii in Rusia. Vicepremierul Crimeei anunta un referendum (Ria News Agency)/ David Cameron (VEZI VIDEO): "Trebuie sa transmitem un mesaj clar Guvernului Rusiei - ceea ce s-a intamplat este inacceptabil si vor exista consecinte"/ 12.00 Francois Hollande (VEZI VIDEO): Trebuie pusa presiune cat mai puternica pe Rusia/ 11.30 Noul premier al Cehiei, a declarat la sosire ca se asteapta ca Acordul de Asociere sa fie semnat de urmatorul Guvern din Ucraina, format dupa alegeri (Twitter @GeorgiGotev, EurActiv.com). Ora 11.00 Premierul Ucrainei a sosit la Consiliul European; nu a facut declaratii pentru presa / Sefii de state si de guverne din Uniunea Europeana se reunesc la Bruxelles joi, 6 martie, pentru a adopta masuri ca raspuns la escaladarea crizei din Ucraina. Eveniment transmis LIVE de EurActiv; postari pe Twitter, reportaj in direct de la Consiliul European; Text&Foto in timp real.

Presedintele Consiliului European Herman van Rompuy si Premierul Ucrainei Arseniy YATSENIUKFoto: Consiliul European

VIDEO - CONSILIUL EUROPEAN- Declaratiile premierului britanic, David Cameron, la sosire © European Union

VIDEO - CONSILIUL EUROPEAN - Declaratiile presedintelui francez Francois Hollande © European Union

VEZI fluxul de stiri in timp real, de la Summitul UE, pe EurActiv.ro

Ce este pe agenda? Sinteza VIDEO EurActiv.com

Presedintele Consiliului Europea Herman Van Rompuy a anuntat lainceputul acestei saptamani ca liderii UE se vor reuni pentru un summit de urgenta in Bruxelles joi, 6 martie. Sefii de state si de guverne din UE ar urma sa convina asupra unor sanctiuni pentru Rusia.

* 11.30, Bruxelles (12.30 - ora Bucurestiului): Inceperea discutiilor intre sefii de state

* 15.00, Bruxelles (16.00 - ora Bucurestiului) - momentul estimat al finalizarii si sustinerii unei conferinte de presa pentru anuntarea concluziilor.