Secretarul de stat american John Kerry a condamnat "actul incredibil de agresiune" al Rusiei in Ucraina si a avertizat cu "repercusiuni foarte grave" din partea SUA si alte state, inclusiv izolarea economica a Rusiei.

Foto:

"Nu poti in secolul 21 sa te comporti in maniera secolului 19, invadand o alta tara pe un pretext complet inventat", a afirmat Kerry la o emisiune de la CBS, potrivit Reuters.

El a adaugat ca Rusia inca are "un set potrivit de optiuni" care pot fi luate pentru dezamorsarea crizei.

"Daca operatiunile din Ucraina continua, presedintele Vladimir Putin ar putea sa nu mai aiba niciun summit G8 la Soci, ba chiar Rusia ar putea parasi G8", a mai atras atentia seful diplomatiei americane, citat de AFP.

"Tarile G8 si altele sunt pregatite sa mearga pana la capat pentru a izola Rusia din cauza invaziei militare in Crimeea", a insistat secretarul de Stat american.

Rusia urmeaza sa organizeze in iunie, in statiunea Soci, un summit al G8. Ca reactie fata de operatiunile ruse in Ucraina, Franta si Marea Britanie au anuntat ca nu mai participa la reuniunile pregatitoare organizate in perspectiva summitului de pe litoralul Marii Negre.

Grupul statelor puternic industrializate - G8 - include Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Japonia, Canada si Rusia.

Rusia a devenit membra a organizatiei in anul 1998.