Fostul presedinte georgian, Mihail Saakasvili, considera ca Peninsula Crimeea ar putea fi "o punte de legatura" intre Transnistria si teritoriul Federatiei Ruse, informeaza Unimedia.

"Vestea cea proasta este ca Putin va intreprinde actiuni in Crimeea. Vestea cea buna este ca ucrainenii deja stiu ce va face acolo. A testat asta in Osetia de Sud si Abhazia", a declarat Saakasvili intr-un interviu pentru 122.ua.

"Rusii doresc sa construiasca un coridor care va lega Abhazia, regiunea Krasnodar, Crimeea, Odesa, Nikolaev, iar apoi prin Republica Moldova spre Transnistria", a explicat Saakasvili, precizand ca Rusia va incercasa distribuie pasapoarte rusesti, iar apoi sa organizeze provocari si sa foloseasca flota.

"Putin crede ca nu va putea sa-si mentina restul fostei Uniuni Sovietice. Dar va incerca sa spuna: Am pierdut Ucraina, dar am marit teritoriul Rusiei. Acest plan este unul delirant, dar trebuie sa intelegem ca ei se afla intr-o situatie disperata", este de parere fostul presedinte georgian.

In contextul crizei din Ucraina si a tensiunilor provocate de o posibila interventie a Rusiei in Crimeea, Occidentul isi reafirma sprijinul pentru Republica Moldova, si pentru tarile din regiune.

Sefii diplomatiei germane si franceze, Frank Walter Steinmaier si Laurent Fabius, se vor afla luni la Chisinau, a anuntat purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe de la Chisinau, potrivit Radio Europa Libera.

Agenda vizitei nu a fost inca stabilita, dar cei doi sefi de diplomatii europene isi vor continua turneul in aceasta regiune, mergand si in Georgia.

La randul sau, Casa Alba isi reafirma sprijinul pentru Republica Moldova, deopotriva cu sustinerea pe care o acorda guvernelor de la Kiev si Tbilisi, transmite Moldova.org.

Premierul Iurie Leanca se va intalni luni, pe 3 martie, cu vicepresedintele american Joe Biden. Biden s-a intalnit saptamana aceasta si cu premierul georgian, Irakli Garibashvili.