A fost ales pentru prima oara cu sase ani inainte de nasterea lui Barack Obama: democratul John Dingell, in varsta de 87 de ani, nu se va mai prezenta la urmatoarele alegeri, punand astfel capat unei incredibile cariere la Capitoliu, scrie AFP.

"Nu vreau sa parasesc Congresul cu picioarele inainte", a explicat pentru Detroit News octogenarul, care detine recordul de longevitate in Congres. "Nu vream ca oamenii sa imi spuna ca am ramas prea mult timp".

Alesul de Michigan (nord) a devenit cel mai vechi membru al Congresului atunci cand si-a inceput a 20.997-a zi de munca, depasind astfel precedentul record detinut de senatorul Robert Byrd.

In aproape sase decenii petrecute in Congres, John Dingell a servit sub 11 presedinti si a participat la peste 25.000 de voturi.

Intr-un interviu acordat pentru Detroit News, acesta a afirmat ca medicul sau l-a autorizat sa-si continue activitatea.

Acesta este insa nostalgic pentru congresele din trecut. "Nu mai este Congresul pe care il cunosteam si il iubeam", explica el, pentru AFP, anul trecut. "Inainte, erau reguli, iar cuvantul 'compromis' nu era un cuvant murdar. Astazi, esti trimis aici pentru a te bate, nu pentru a munci".

John Dingell nu este insa cel mai batran membru al Congresului: texanul republican Ralph Hall va implini 91 de ani in mai. Acesta a fost insa ales in Camera Reprezentantilor la 57 de ani si nu este 'in post" decat de 33 de ani.