Rusia nu a semnat acordul privind iesirea din criza ucraineana, incheiat la Kiev sub mediere europeana, dar acest lucru nu inseamna ca nu sustine un compromis, a declarat vineri ministerul rus al Afacerilor Externe, citat de AFP.

Acordul de iesire din criza a fost semnat sub "medierea diplomatiilor germana, poloneza si franceza", subliniaza ministerul, intr-un comunicat.

"La cererea autoritatilor ucrainene si a Uniunii Europene, delegatul rus pentru drepturile omului Vladimir Lukin s-a alaturat (procesului) la un anumit stadiu al negocierilor", adauga Moscova.

"La acel stadiu, textul acordului era aproape gata", subliniaza ministerul.

"Faptul ca Vladimir Lukin nu l-a semnat asa cum au facut-o cei trei ministri europeni nu inseamna ca Moscova nu doreste sa caute un compromis", adauga diplomatia rusa.

"Suntem, dimpotriva, intotdeauna pregatiti sa ajutam ucrainenii, daca o cer, sa revina la o situatie normala", asigura ministerul.

Rusia subliniaza in acelasi timp ca "procese la fel de importante precum o reforma a Constitutiei trebuie sa se realizeze implicand ansamblul fortelor politice si regiunilor, iar un astfel de proiect trebuie supus unui referendum".

In fine, Rusia subliniaza necesitatea pentru opozitia ucraineana de a se "desolidariza fara echivoc de extremisti sa sa impiedice ferm actele lor ilegale".