Patru studenti au fost ucisi la Gyeongju (sud) si zeci de persoane sunt blocate sub daramaturi dupa prabusirea, luni, a plafonului unei sali de concert din cauza acumularii de zapada pe acoperisul imobilului, au anuntat serviciile de salvare din Coreea de Sud, citate de AFP.

In total, 450 de studenti asistau la un concert in aceasta sala in momentul in care plafonul a cedat, in jurul orei 21,15 (12,15 GMT).

"Pana in prezent, avem patru decese confirmate si 73 de raniti, dintre care 15 grav", a declarat un purtator de cuvant al pompierilor.

Echipele de salvare continua cautarile in incercarea de a extrage de sub structura metalica a plafonului zeci de studenti prinsi sub daramaturi, a precizat acesta.

Prabusirea pare sa fi fost provocata de acumularea de zapada pe acoperisul cladirii, situat intr-un complex turistic unde este organizata primirea studentilor din anul I.

Potrivit marturiei unui student, pentru televiziunea YTN, plafonul a inceput sa se prabuseasca in apropiere de scena. "Apoi a fost haosul, toata lumea a luat-o la fuga spre iesiri, strigand si plangand", a povestit acesta.

Imagini difuzate de agentia sud-coreeana Yonhap au aratat studenti raniti transportati cu targi dupa ce au fost scosi de sub structura metalica a acoperisului.