Liderii USL se reunesc luni intr-o noua incercare de a ajunge la o intelegere privind propunerile liberalilor pentru cele patru portofolii din Guvern. Liderii PNL s-au reunit, duminica seara, intr-o sedinta informala, pentru a discuta pe tema mandatului de negociere de la reuniunea de luni USL si despre strategia parlamentara a liberalilor pentru saptamana care incepe, au declarat, pentru Mediafax, surse din PNL.

Liderii de filiale ai PNL, vicepresedintii partidului si liderii grupurilor parlamentare au fost convocati duminica seara, de la ora 18.00, pentru o reuniune neoficiala cu presedintele PNL, Crin Antonescu, prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, si secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, au precizat sursele citate.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si prim-vicepresedintele liberalilor, Klaus Iohannis, au primit un mandat de "fermitate" in ceea ce priveste respectarea cu strictete a protocolului USL, a anuntat duminica seara purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora.

"Ceea ce s-a desprins este ca maine (n.r. luni), la intalnirea cu Victor Ponta, primul ministru si co-presedinte al USL, domnul presedinte Crin Antonescu insotit de domnul prim-vicepresedinte au primit un mandat de fermitate, un mandat care inseamna respectarea cu strictete a protocolului USL, PNL respecta si isi doreste sa faca parte din proiectul USL asa cum a fost el votat si mandatat de catre cetateni prin alegerile din 2012", a declarat Pocora, dupa intalnirea liderilor PNL.

Pocora a explicat ca mandatul de fermitate inseamna ca liderii USL sa nu se abata de la programul de guvernare.

"Mandatul de fermitate inseamna sa nu ne abatem de la protocolul semnat, de la programul de guvernare, de la votul dat de cetateni in 2012, sa ducem mai departe aceasta alianta in forma in care ea a fost votata de cetateni", a spus purtatorul de cuvant al PNL.

Intrebata daca PNL va ramane in USL in cazul in care premierul Victor Ponta nu va renunta la propunerea de a fi instituit un vicepremier pentru Partidul Conservator, Pocora a raspuns:

"Am convingerea ca premierul Victor Ponta, asa cum a declarat si dumnealui, sustine continuarea proiectului USL, este foarte important si pentru domnia sa, prin urmare nu pot sa iau in calcul o astfel de ipoteza".