Protestatari furiosi au aruncat cu rosii spre masina in care se afla fostul premier italian Silvio Berlusconi, in fata sediului Presedintiei Italiei, unde au loc consultari in vederea formarii unui nou guvern, informeaza Corriere della Sera, citat de Mediafax.

Silvio BerlusconiFoto: Agerpres

Numeroase persoane au protestat, sambata seara, in fata Presedintiei Italiei, denuntand acordul presedintelui Giorgio Napolitano de a-l primi pe liderul Forza Italia, Silvio Berlusconi, la consultarile politice in vederea formarii noului guvern.

Silvio Berlusconi participa la consultari desi are de ispasit un an de inchisoare pentru frauda fiscala in dosarul Mediaset, potrivit Corriere della Sera.

"Domnule presedinte, nu va prefaceti ca nu stiti!", au strigat manifestantii, numindu-l pe Berlusconi "infractor".

Presedintele Napolitano a initiat consultari cu partidele dupa demisia premierului Enrico Letta. Primul-ministru a decis sa isi prezinte demisia dupa ce Partidul Democrat a cerut formarea unui nou Cabinet.

Conducerea Partidului Democrat (centru-stanga) a aprobat joi un document care pledeaza pentru "o etapa noua" in politica italiana, "cu un nou guvern". Matteo Renzi, liderul Partidului Democrat, i-a multumit premierului Enrico Letta pentru activitate, apreciind "necesara si urgenta deschiderea unei noi etape, cu un nou Executiv sustinut de majoritatea actuala", formata impreuna cu deputati de centru-dreapta.

Matteo Renzi, in varsta de 39 de ani, care este si primar al orasului Florenta, ar putea fi desemnat premier al Italiei.