Politia din regiunea chineza vestica Xinjiang a impuscat mortal "mai multi teroristi" intr-un atac produs vineri, anunta agentia de presa oficiala Xinhua, potrivit Reuters. Agentia de presa a precizat ca 11 "teroristi" au murit in atacul de vineri, dintre care 8 au fost omorati de politie iar 3 "s-au sinucis cu propria bomba."

"Teroristii, pe motociclete si in masini, au atacat un echipaj de politie care sosise in fata intrarii intr-un parc pentru o patrula de rutina in jurul orei 16:00 in comitatul Wushi din prefectura Aksu", informeaza Xinhua intr-o stire publicata in engleza.

"Politia a declarat ca teroristii aveau un numar necunoscut de cilindri cu LNG in masina pe care au incercat sa o foloseasca drept bombe in cadrul atacului sinucigas. Mai multi teroristi au fost impuscati mortal la fata locului", arata agentia chineza de presa.

Contactate de AFP, autoritatile si politia din Xinjiang au refuzat sa comenteze cu privire la faptele raportate succint de agentia de presa chineza.

Situata la granita de vest a Chinei, provincia Xinjiang este constanta afectata de incidente produse de tensiunile dintre chinezii Han (etnie majoritara in China) si uiguri (musulmanii de limba turcica). Autoritatile acuza invariabil de "terorism" militantii uiguri.

Fortele de securitate chineze au consolidat controlul asupra Xinjiang dupa ce Beijing a fost, pe 28 octombrie 2013, scena unui atac produs, potrivit politiei, de catre extremisti din aceasta regiune.

Conform teoriei oficiale, trei uiguri, membri ai aceeasi familii, au lovit cu o masina incarcata cu cutii de benzina intrarea in Orasul Interzis, intr- un atac sinucigas care a provocat 2 morti si 40 de raniti .

Revenim cu detalii