Doua persoane au fost ucise si alte sase au fost ranite, duminica, de un barbat care a deschis focul in timpul slujbei religioase oficiate intr-o catedrala de pe insula Sahalin, in Extremul Orient rus, a anuntat politia, citata de AFP.

Atacatorul, angajat al unei companii de securitate, a fost arestat la fata locului si motivele sale nu sunt cunoscute, a declarat Comisia de ancheta rusa intr-un comunicat, precizand ca cele doua victime sunt o calugarita si un credincios.

Celelalte sase persoane sufera rani diverse, insa medicii precizeaza ca viata nu le este pusa in pericol.

Incidentul a avut loc in sudul Sahalinului, zona obtinuta de sovietici, impreuna cu insulele Kurile, la finalul celui de al Doilea Razboi Mondial.

Disputa teritoriala cu Japonia cu privire la aceste insule continua sa afecteze negativ relatiiile Moscovei cu Tokyo. Rusia extrage cea mai mare parte a gazului natural lichefiat de care dispune din apele din jurul Sahalinului.

Moscova a sporit masurile de securitate in tot teritoriul in timp ce vineri s-au deschis Jocurile Olimpice la Soci, situat la circa 7.500 de kilometri vest de Sahalin - pe care militantii islamisti din Caucaz au amenintat sa le perturbe.