Un avion al companiei turce Pegasus plecat din Harkov (Ucraina) a fost constrans vineri seara de armata aeriana turca sa aterizeze la Istanbul, dupa o tentativa de deturnare din partea unui pasager ucrainean, scrie presa turca, preluata de AFP.

Avionul a aterizat seara pe aeroportul Sabiha Gokcen, pe malul asiatic al marelui oras turcesc, unde a fost inconjurat de fortele de ordine.

Presupusul pirat al aerului, un pasager de nationalitate ucraineana, a fost prins iar fortele speciale turce au preluat controlul asupra avionului companiei Pegasus.

Potrivit secretarului de stat la ministerul turc al Transporturilor, Habib Soluk, aparatul, un Boeing 737-800 care se deplasa spre Istanbul, a fost deturnat la putin timp dupa ce a decloat din Harkov, in Ucraina.

"Un avion al Pegasus cu 110 pasageri la bord a fost constrans sa aterizeze la Sabiha Gokcen deoarece un pasager a amenintat alti pasageri cu o bomba", a declarat Soluk, la televiziunea de stiri NTV.

Potrivit presei turce, pasagerul a amenintat ca va detona o bomba daca avionul, cu 110 de pasageri la bord, nu se indreapta spre Soci, unde se derula vineri seara ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna.

Acest pasager a incercat sa forteze usa care separa postul de pilotaj de restul cabinei, afirma presa turca.

Imediat dupa alerta lansata de pilot, armata aeriana a ridicat de urgena in aer un avion de vanatoare F16, care a escortat avionul pana la Istanbul.