Directorul liceului cu predare in limba romana "Lucian Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev, declara la RFI, dupa ce a fost retinut si eliberat de militia transnistreana, ca a fost batjocorit alaturi de ceilalti doi angajati ai scolii, retinuti si ei. El povesteste calvarul prin care a trecut miercuri.

Ion Iovcev compara ziua de miercuri cu un film de groaza: "A fost o zi foarte grea ieri, pot sa spun ca a fost un film de groaza! De dimineata ne-am dus sa ridicam salariul profesorilor si angajatilor. Am trecut asa-numita vama transnistreana. Ne-au intrebat daca avem vreo marfa. Marfa n-aveam, aveam salariul. Trecand peste Nistru, in satul Parcani, ne astepta Militia Rutiera. Au verificat intai actele, iar dupa aceea am vazut ca era un post mobil vamal. Dupa aceea am fost retinuti cam cinci ore si jumatate. Au facut procese verbale, ne-au luat salariul, ne-au arestat, ne-au luat telefoanele mobile, aparatul foto".

"Am fost umiliti, injositi, am fost numiti contrabandisti (...). Noi ieri am incercat sa sunam acolo si am fost intrerupti, nu puteam suna din locul acela unde s-a intamplat. Am refuzat, au vrut sa ne puna catusele, dar dupa aceea au vazut ca stam pe pozitie si ne-au lasat in pace si au facut toate procesele (verbale) acolo, in drum", spune directorul liceului cu predare in limba romana "Lucian Blaga" din Tiraspol.

Continuarea pe www.rfi.ro