SUA au luat "toate masurile necesare" pentru a asigura securitatea cetatenilor sai la Jocurile Olimpice de Iarna care vor avea loc in perioada 7-23 ianuarie la Soci, a anuntat, marti, Casa Alba.

Presedintele american Barack Obama s-a intalnit cu membrii echipei sale pentru securitate nationala (secretari, seful Statului Major si directorii serviciilor de informatii) in sala de criza de la Casa Alba. Acestia l-au asigurat "ca au luat toate masurile necesare pentru securitatea americanilor" care vor participa sau vor asista la aceasta competitie, a precizat Executivul american intr-un comunicat citat de AFP.

Potrivit aceleiasi surse, presedintele Obama le-a cerut "sa continue sa lucreze in stransa colaborare cu Guvernul rus si cu alti parteneri pentru a face competitia de la Soci sigura si incununata cu succes". De asemenea, presedintele american vrea ca membrii echipei sale pentru securitate nationala "sa examineze orice informatie care ar putea afecta securitatea JO si sa actioneze" in consecinta.

Barack Obama afirmase vineri, intr-un interviu acordat CNN, ca Jocurile Olimpice de iarna de la Soci vor fi "sigure". Dar, le-a recomandat cetatenilor americani sa fie vigilenti pentru ca exista in continuare "riscuri".